Search This Blog

Tuesday, 31 January 2012

DI KELANTAN PULAK...

 HARI KEDUA
Hari Kedua di pantai timur,kuar dari umh abg ipar terus msing2 dh plan nk mandi pantai.. tp?? pantai?? mane?? sbb ayah & mak abg ipar aku xpegi mandi2 pandai ni,som  so,walaupun mmg org sane,diorg pun xtau nak bwk pantai kt mane.. ermm.. tp sbb dh niat mmg nk mndi pantai,jumpe jek laut ( air bertakung yg leps pantai surut tu) kitorg pun pegi jek la LAyannn...


Baru2 sampi umah 'Tok Mek' kakak ipar jumpa la baby yg sebaya anak aku 9 bulan (alolo nangis lak dia - Chinta jeles r tue )

Dalam perjalanan ke Kota Bharu - nak ke Pulai chondong




Yg ni?? xingat la kt mane.. hahaha..

Thursday, 26 January 2012

Terengganu & Kelantan












 Ni baru nak keluar kt tol Gombak..

nak masuk terowong (sempadan pahang)
Seperti sebelum dah diberitahu kn?? bercuti ke pantai timur..
Dah kat Terengganu ni.. (dh nk gelap)


menuju ke Kuala Terengganu
plan pada mulanya yg bergerak dari umah mak aku di bukit kapar lepas subuh,dlm kul 6.30 k 7 pagi.. tp?? msig lambat bersiap,terpksalah gerak lebih kurang jam 7.55 pagi dari umah!.. mmg dh terangla jalan masa tue.. jalan pun dh jamed (phm2la yek public holiday) baru smpi kat tol gombak pun dh asik tekan brek jek.. (mendapatla sbb manual kn??).. dekat jalan saje dh 12jam!! smpi2 jek dh leps maghrib (singgahla lokasi pilihan umh mak abg ipar aku),selesai mandi & solat.. menjamu selera,kami (aku,anak2,kakak,abg ipar & abah aku) p la nk tengok MASJID KRISTAL (makkk aiii.. jauh yek kedalam????).. tp cantikla masjid dia. (gmbr kat kamera kakak,lum amik lg).. antra gambar yg ambil,xbyk pun sbb penatla.

Thursday, 19 January 2012

GO!! Terengganu..

Ape ada dengan terengganu??? kui3.. dah bertahun rasanya xpergi sane..
kami (family belah aku) dh plan raya cina ni << sbb cina yg raya kn?>>,so kami akan ke PANTAI TIMUR..
bunyi cam syok kan??? perjalanan akan dimulakan pg sbtu 21 January,destinasi pertama adalah TERENGGANU.. bajet dh standby.. (penginapan FREE,sbb tido umh mak abg ipar aku la).. nganu kite.
harap2 perjalanan kami selamat pergi & balik.. ntkan cerita smbungan after kami balik selasa nt yek???
nanananana... terengganu kite..

Sunday, 8 January 2012

31 December 2011@ MELAKA (My besday)

CIMB kt kota Melaka




kami2.. aku,hubby & anak2 GO to melaka.. jalan2,amik angin.. p zoo melaka (yg xde binatang tue.. ptutla msuk rm7 jek).. naik beca (aku & anak bujang jek..) hubby aku xnk naik. p kapal,menara taming sari,dataran pahlawan & mcm2 tempt lg.. TAPI??? sedih! gambar xde punnnnn... ni jek la gmbr yg ade (kt zoo melaka sbb tempat first kami pegi).. <<< adela jugak bukti p zoo melaka >> hu3..

Anak - anak ayah ( Eddy Mohammed )

Ni la my prince & princess!!
so cute.. miss both of u la...
diorang ni la akn jd penghibur kami..